tirsdag 22. september 2015

Handarbeidet treng og oppbevaring

Eg likar svært dårleg å ha handarbeidet i plastposar. Nei tøynett, korger og vesker er mykje kjekkare å bruke og eg synest og det ser koselegare ut. Eg må og tilstå eg er ekstra svak for korger, og då meiner eg korger i alle storleikar. Og vert korga full kan det vera ein god grunn for å kjøpe ei ny, å rydda er liksom litt bortkasta tid.Denne korga kjøpte eg i sommar i Romania. Langs vegen er det små butikkar og det eg nesten vil kalla skur som sel korger og anna handarbeid. Vi stoppa på ein slik stad og eg fall for denne korga. Mannen sine innspel om at ho ville ta plass i bubilen resten av ferien vart glatt overhøyrt, "ikkje noko problem... ho kan stå i dusjen..... eller under bordet..... eller berre ved sida av senga mi.... Som dåke sikkert skjønar så vart korga mi og eg passa godt på henne dei 3 vekene som var igjen av turen vår.


Vel heime fylte eg henne med handarbeid, ja ho rommar godt det eg held på med. Likevel var eg ikkje heilt fornøyd, tråden og strikketøyet hang seg liksom litt fast rundtom i dei tynne endane som kjem fram. Løysinga fann eg i går, då sydde eg eit for og sydde det fast for hand rundt korga. Fleire løysingar vart vurdert, men eg fann ut at den fine flettekanten måtte visast fram. 
Stoffet kjøpte eg og i ferien og det har ein nydeleg lys eplegrønn farge som desverre ikkje kom fram på bildet. Å sy sjølve foret var fort gjort, då var det litt meir arbeid å få det på plass på ein så lite synleg måte som mogeleg,


Og no kan eg fint samle handarbeida mine i korga mi. Og i kveld skal eg ha ho med på strikkeklubb med kjekke venninner! Men kva som er oppi korga det får eg visa ein annan dag.

3 kommentarer:

 1. Lekker! Er så enig med deg om det med tøynett og korger ;)
  Nå gleder jeg meg til kvelden, da kan jeg ta korgen nærmere i øyesyn :D

  SvarSlett
 2. Æ å vil ha! :) Ei flott kurv du har funnet deg Åshild, og en koselig blogg å lese - så trivelig å se deg igjen - har savnet deg vettu. Et koselig stoff du har sydd inni - dette var nok prikkel å sy fast i kurven - men du verden så flott resultat. Helt enig, poser er ikke jeg heller no fan av. Alle mine tidligere broderte/sydde vesker er nå blitt til garn/håndarbeidsvesker. Ønsker deg en flott dag, kos deg så godt du kan, håper det er bra med deg, klem på vei! :)

  SvarSlett
 3. Knallfin korg, det er veldig greit når dei er fora. Eg ønsker meg for til eit par korger, men er ikkje så rask til å sette meg til ved symaskinen ;) God helg!

  SvarSlett