torsdag 22. november 2012

Ei ny favorittjakke

I sommar var vi i Københamn, og då måtte eg naturligvis besøke ein spennande garnbutikk. Valget falt på "Sommerfuglen" som ligg sentralt og er lett å nå. Det er alltid spennande å finna noko vi ikkje finn på alle garnbutikkar heime, og det gjorde eg denne gangen og.

Valet mitt vart ei jakke frå Hanne Falkenberg. Eg synes ho har mange flotte modellar, mitt val vart modellen Dacapo i raudt og blått. Det som var ekstra kjekt var at modellen var oppstrikka og eg fekk prøva den på. Vanskeleg med fargevalet var det og, noko var utseld andre ikkje tilgjengelege. I utgangspunktet var det ikkje i raude nyansar eg ville strikke denne jakken, men no er eg superfornøyd. Jakken er superlett, veg berre 390 gr garn. Lite montering er det og. Berre å sy saman armane. Resten er strikka saman.

Her ser de jakken på hengar farmme..........

.............og her er den bak. Synes den er litt flott med den blå rilla som går frå midt i nakken og rundt til framstykket.

Framgangen på modellen er ganske enkel. Strikka først ryggstykket, så armane som vart strikka fast på ryggstykket. Deretter strikka eg framstykket som vart felt saman med armen framside, littt slik som i kontstrikk. Til slutt vart halskanten strikka. Hanne Falkenbrg har ein eigen måte å strikke kantmasker på som eg ikkje har prøvd før. dette gir veldig fine kantar som held godt fasongen på plagget.

Så verst i størrelsen vart den ikkje heller. Kjem nok til å verta mykje brukt!

3 kommentarer:

 1. Jeg er så heldig at jeg både har fått sett og kjenne på jakken :)
  Den har et stilig design med fasong som passer deg supert, Åshild.
  En varm og god jakke som er fjærlett i vekt.
  Og som alltid er arbeidet nydelig utført!

  SvarSlett
 2. Oi, men den var fin!!! Du også! Du kledde jakka, godt!

  SvarSlett
 3. For ein flott jakke! Nydeleg i farger og fasong.
  Blei litt nysjerrig på den kantmasken...

  SvarSlett