mandag 24. mars 2014

Strikka vårkåpe

På vår vesle tur i haust kjøpte eg noko garn hos Strikk Innom som ligg utanfor Kragerø. Garnet hadde eg berre lest om, men det freista så mykje at eg overtala mannen til å kjøra ein del ekstra for at eg kunne realisera draumen om dette garnet. Er du i nærleiken, kan eg absolutt anbefale eit stopp i denne butikken med eit litt uvanleg garnutval og service langt over det som kan forventast. Jau, her vil eg gjerne tilbake her!
Her på trappa utanfor butikken, god parkering hadde ho og. Det var god råd å få parkert bubilen, noko som ikkje alltid er like lett.
Her frå ei av garnhyllene, romslig butikk med god plass gir mulighet til å riktig studere garn og kvalitetar.
Det var mange saker som gav inspirasjon - ja til og med fristelser! Her frå ei korg ved kassen. Må tilstå eg har ei av desse hespene til modning.

Lurer du no på kva garn det var? Jau det var Cascade 220 superwash i ein fin ubleika farge. Garnet er i 100 gramsnøster. Det synes eg er ein stor fordel, vert så mykje mindre trådfesting då. Det har tjukkelse og strikkefastleik omtrent som Falk og Smart, med andre ord ikkje heilt tynt men heller litt tjukt etter min målestokk.

Hadde ein liten plan, men den vart endra undervegs. No er halvparten av garnet brukt, og eg har strikka ei lita vårkåpe til barnebarnet som vert 1 år på laurdag. Mønsteret er frå Hjemmet nr 44/2009, opprinneleg eit Sandnesdesign strikka i Smart. Mamma strikka denne kåpa til eit anna oldebarn, og eg fall så pladask for kåpa at eg bestemte meg for at den skulle eg og strikka.
Her er eit nærbilde av krage og knappestolpe, synes detaljen med fletter på bråtet på armane er ekstra lekker
Her er kåpa framme, med fletter og rettstrikka felt som vert smalare oppover på bolen.
Detaljbilde frå ryggen med eit rettstrikka felt som går over i ei flette, ein lekker liten detalj på dette plagget.
Kåpa sett bakfrå på mottakaren, litt ustø enno når ho går. Har berre stabba av garde i vel ei veke, men veldig fornøyd over å kunne oppdaga "verda" oppreist og på eiga hand.
Ei lita bedårande prinsesse i den nye kåpa, er det rart eg smeltar kvar gong vi er saman. Jammen er det sant at barnebarna gir eit nytt perspektiv på livet! Og vi er heldige og har fire barnebarn.

6 kommentarer:

 1. ÅHHHhhhhh, noko så skjønt! Jau, aller først jenta då! Smelt, smelt! Men, kåpa er jo usedvanleg flott og! (Fekk og lyst å reise...... spesielt til slike snopebutikkar for strikkarar)

  SvarSlett
 2. Nydelig kåpe i ei nydelig lita frøken.

  SvarSlett
 3. Nydelig kåpe som passet perfekt til den lille damen!
  Veldig fin detalj i ryggen :)

  SvarSlett
 4. Kåpa var bare sååå nydeleg! Fekk lyst til å strikka den, men veit at jentene mine har kåper fra før.
  Den satt flott på den søte, lille prinsessa, likte og detalj på ryggen, supert!
  Strikk innom har eg handla av, men bare på nett. Såg ut til å vera ein fin butikk.

  SvarSlett
 5. Åh, når du viser slike bilder kjem den butikken langt opp på lista gitt. Har handla ein del på nett der, men skulle gjerne hatt ein visitt og ser eg...
  Kåpa er lekker, både i design og garn. Heldig lita frøken!

  SvarSlett
 6. Så heldig jente som har ei slik "beste" :) helt skjønn denne kåpen Åshild - du er virkelig en mester i det meste du :) og ja, ang pleddgarnet, det garnet kan jo brukes til klær også, satt og kikket en stund på Ull.no går kveld - leter etter litt ideer :) fin butikk du har der, nok en godtebutikk :)

  SvarSlett