tirsdag 29. januar 2013

Mysterievottar.

Å delta på samstrikk er kjekt, og når du får invitasjon til å delta på noko ekstra spennande er det vanskeleg å seia nei.  Denne gongen fekk eg invitasjon til å strikka Elisabeth Zimmermann sine Mystery Mittens.

 
Mønsteret var å finne i boka hennar Knitting Around. Ei sjarmerande bok med biografisk fortelling i lett blanding med strikkeoppskrifter. Den skal eg kose meg med å lese og studere oppskriftene hennar. Ho har til dels utradisjonelle måtar å løyse oppgåvene på, noko som gir inspirasjon til eigne prosjekt.
 
Denne måten å strikke vottar på var så fasinerande at eg måtte lage eit pår til i same slengen.
 
 
Då kjem det fram kor ulik strikkefastleik kan vera i høve til det som er oppgitt på bandolæret. Dei største er strikka i Rubin frå Sparkjøp, dei fleirfarga i Viking sportsragg. Dei har begge opppgitt same strikkefastleik. No skal eg tilstå at eg brukte pinne 3 mm på dei fleirfarga og pinne nr 3,5 mm på dei grøne med striper. Men det å leine kan ikkje forklare den store skilnaden som vart i størrelsen med same masketalet? Men ein lukkeleg gut vil gjerne ha dei fleirfarga som er str 6 år. Dei med striper har ein litt god damestørrelse og vert lagt i samlekassen.

1 kommentar:

 1. Det er flotte votter du har strikket.
  Rart å se hvor mye garn og pinner har å si for størrelsen.
  Jeg har også kjøpt boken ;)
  Sitter faktisk og strikker på et vottepar nå.
  Disse vottene sitter bra på hånden synes jeg.

  SvarSlett