mandag 18. februar 2013

Alongstrikking og andre prosjekt!

Ei stund sidan siste blogg og det skuldast ikkje at eg ikkje held på med handarbeid! Litt sjukdom og travle tider har gjort at denne oppgåva kom litt i bakleksa. No vil eg difor gje ei lita oppdatering i kva eg har brukt tida på på handarbeidsfonten til ... og litt til.
LHL har gåande ein kampanje der dei set føkus på hjarte og karsjukdommar hos kvinner.
I det høve fekk eg spørsmål om Os Husflidslag kunne hjelpe til med å markere dette arbeidet.
Eg synest det er eit viktig arbeid LHL her driv og svara ja, både på vegne av laget og meg sjølv.

Nokre av medlemane strikka hjarte hos oss, det same gjorde medlemmane i LHL, avdeling OS. Det kom inn mange flotte hjarte, og dei pynta opp på den kvite veggen der dei no heng.For fredag sette vi opp utstillinga på Amfi Os i andre etasje. Leiinga på senteret her er svært hjelpsomme og vi fekk låne utstyr og trapp. Synes det er kjekt å kunne samarbeide med andre lag, verta kjent med kva andre driv med.

Litt rart å tenke på at vi kvinner har andre symptom enn menn ved hjartesjukdom, men kanskje ikkje like rart at det er menn som har vore i fokus når det gjeld forskning?
Vil du lesa meir om dette arbeidet finn du info hos LHL


Alongar har elles vore ei stor freisting dette året. Før eg rakk trekke pusten og tenkje meg om hadde eg starta på to stykker.
Vottealongen til Projo skal gå gjennom heile året, skal strikke eit par vottar kvar månad. Her får vi velja mellom 2 mønster kvar månad, blir spennande å sjå kva som dukkar opp No er eg godt gang og dei to første para er ferdige.

Over er bilde av januarvottane "brennende kjærlighet". Mønsteret kjøpte eg hos Jorid Linvik. Dei er lett tova og passar ei litt smal damehand.

Til høgre ser du "Stripeleik" av Marianne Nesse strikka etter eit gratismønster på Ravelry

Begge desse para er strikka i Ask - Hifa 2 frå Hillesvåg Ullvarefabrikk. Dei veg berre 140 gram til saman, så dette er eit drygt garn i bruk.

Innimellom hjartestriking og alongar har eg fått gjort ferdig dette sjalet som eg tenkte kunne verta ein gevinst til Husflidslaget sin basar til hausten. Sjalet er strikka i dobbel tynn bouclegarn kjøpt på eit garnutsal på Oleana fabrikken for nokre år sidan. Mjukt og godt og svært lett. Vart gjerne litt langt, men sidan det er strikka på langs, "får det bli som det er når det ikkje vart som det sku...."


På pinnane no har eg hentesett og labbar i ein along! Det skal dåke få sjå når dei er ferdige............

......... må ha litt å skriva om i neste blogg og!

3 kommentarer:

 1. Kjekt å se så fint resultat av samarbeidet med LHL! De røde hjertene var et flott blikkfang mot den lyse bakgrunnen :D
  Alonger er kjekt. Ikke så rart at du faller for fristelsen og delta ;)
  Og resultatene er jo nydelige - flotte votter du har strikket. Herlige farger og mønstre.
  Skal bli spennende å se hvem som vinner det fine sjalet...

  SvarSlett
 2. Det er viktig å sette fokus på kvinner og hjartesjukdom, flott tiltak og fine hjarter de har laga!
  Alonger er alltid kjekt å vera med på, flotte votter du har strikka.

  SvarSlett
 3. Flotte vanter Åshild, også så kjekt og flott å støtte LHL da, er jo toppers! Har lest en del om dette, og hjertesykdommer må de bare fortsette å forske på, nydelige,flotte hjerter... :)

  SvarSlett