onsdag 8. april 2015

Pulsvanter i vevstrikk

Kvar månad frå september til april er det temamøter i Os Husflidslag. Hva temaet er kan variere stort, men stort sett alltid interessant og lærerikt. I februar var temaet vevstrikk og vi fekk vite at det var lurt å ta med strømpepinner og garn i tre ulike farger.

Informasjon om teknikken med gode illustrasjoner fann vi i Alt om HÅNDARBEIDE - strikkemagasin nr 21, nr 02/ 2013. Her er det også mønster til ei lekker trøye strikka i vevstrikk.
Mitt prosjekt vart å strikke pulsvanter i Smart. Til det fann eg 3 nøster i garnlageret og pinner nr 4 mm. Eg la opp 44 masker og starta med 2 riller. Sjølve teknikken er lett å lære, men det går seint framover. Litt kompakt og fast vart det, så eg kunne nok med fordel ha brukt litt tjukkare pinnar, Kvar omgang viser lite igjen, så her trengs det nok litt meir tålmodighet enn vanlig.

Ferdig vart eg og her er mine pulsvanter i vevstrikk. Ikkje tatt i bruk enno, vert vel liggende som eit eksempel på ein teknikk som ikkje kjem til å  verte mykje brukt.
Takk for at du ser innom bloggen min, og ikkje minst takk for alle koselige kommentarer. Dei les eg alle og set stor pris på at du tar deg tid til å legge igjen ei helsing. 


3 kommentarer:

  1. Veit at vevstrikk tar tid, men til gjengjeld veldig fin teknikk. Blir tette og gode desse. Flotte farger. Koser meg når det dukker opp ny blogg hos vennene mine. Tusen takk for du og titter innom min "post". Flinke dåke er som lager til temakvelder i husflidlaget.

    SvarSlett
  2. Vevstrikk kan eg skriva under på er tidkrevande! Pulsvarmerane dine blei fine med tre farger, blir god og varm med desse i bruk.

    SvarSlett