lørdag 25. februar 2017

Strikk til barnebarn.

Det kom ønske om genser til familiens yngste, ein staut kar på 6 mnd. Ønsket var ein grønnfarge som han alt hadde fått vottar i. Dette er Rauma Panda som eg hadde kjøpt sommaren 2016 på fabrikkutsalet på Veblungnes. Heldigvis hadde eg garn liggande og mønsteret vart setesdalsgenser , men uten lus. Med slike små fingrar er det så fort å hekte dei fast og trekke ut trådar.
Synes det må vera knappar på skuldera eller annan lukking i halsen på så små barnegensarar. Då blir passformen i halsen så mykje bedre.
Her er genseren slik den vart ferdig. Kunne kanskje vore nokre cm vidare i bolen, men samtidig er den tynn og god, og fyller lite under ytterplagget.
Her er genseren komen på godguten vår. Ein staut og blid sjarmør!

Barnebarna veks fort og treng av og til å fornye garderoben med strikka plagg. Eit bestemorhjerte smeltar fort når jenta på snart 4 år kjem og spør om eg kan strikke henne ei stripebukse. Eg lurte på kva ei stripebukse var, ei bukse med striper vel!

Jenta fekk vera med å kjøpe garn, første besøk på ein garnbutikk. Det gjorde sterkt inntrykk på henne, så mange nøster og ein heil vegg med knappar. Inga overrasking i at vi kom heim med lilla, rosa og kvitt sisu frå Sandnes. Synes det er eit godt garn til klær berekna til å bruke under regntøyet. 
Buksa strikka eg etter eit gammalt mønster frå Sandnes, men fasongen er vel ikkje optimal. Har alt funne eit anna mønster eg vil prøve neste gang.
Med ny bukse fann eg ut ho måtte få genser til og. Det vart då ein rosa genser med rundfelling frå eit setesdalsmønster. Jenter i den alderen er glad i rosa og både genser og bukse er i flittig bruk.
 
Men som de ser er ho fornøyd med å bli fotografert i ny genser, gladjenta vår!

Eit lite forsøk på å vise litt av det eg har strikka dette året. Tenk no er februar snart slutt, kveldane og morgonane er blitt merkbart lysare. Vi går ei deilig lysare tid i møte. Ønskjer alle ein fin vår og tusen takk for du ser innom bloggen min! 

5 kommentarer:

 1. Så fine barnebarn, i nystrikka fint bestemorstrikk.

  SvarSlett
 2. Gler meg til fortsettelsen :)

  SvarSlett
 3. "helledussen" så herlige godungar! Flink du er med strikkepinnar og garn. Det merkes på garnvalg og passform at detta har du hjerta for, ja!

  SvarSlett
 4. Så fine plagg til herlege barn :)

  SvarSlett
 5. Så skjønne barneplagg du lager, herlige unger :) de ser såå fornøyde ut :)

  SvarSlett