fredag 15. august 2014

Kniplingar i Brugge

For oss er ferie å vera på tur med bobilen, og ein slik lang og god ferie har vi hatt i år og. Eit av stoppa vi gjorde var Brugge i Belgia. Brugge er ein turistby av det populære slaget, og her gjekk vi mykje i kø og det krydde av folk over alt. Til tross for dette er det ein sjarmerande gamal by med kanalar, brusteinsgater og gamle bygningar. Sightseeing på kanalane vart det ikkje på oss, har ikkje tolmod til å stå så lenge i kø for å komme om bord i ein båt
Det som i større grad fasinerte meg var alle butikkane som selde kniplingar. Her var det alt frå store kaffidukar til små julefigurar. Ekte kniplingar og maskinlaga i skjønn forening. Trur nesten ein må kunne litt om kniplingar for å gjera eit godt kjøp? Dessuten var det vanskeleg å velja kor ein skulle gå inn. Her kan de sjå litt frå ei vindusutstilling
I reisehandboka vi hadde stod det at om vi var heldige kunne vi treffe på eldre damer som sat i døropninga og demonstrerte korleis slå kniplingar. Og ei slik kniplerske var vi heldige å treffe på. Fingrane gjekk som trommestikker samstundes som ho snakka om kniplingar. Dessverre forstod eg ikkje så mykje kva ho sa. Fekk ta eit bilde av ho etter å ha spurt og la ein euro i skåla som stod på knipleputa. 
Så oppdagar eg at det ligg nokre små kniplearbeider ved sida av henne på ein liten komode. På spørsmål fortel ho at dei er for sal. Flotte bokmerker og nydelige små brikker. Der finn eg brikka eg vil kjøpe. Ei lita rund brikke laga i tynn tråd. 10 euro - eller 85 kr - betalte eg for den. Dette vert nok ein suvenir eg vil ha ekstra glede av på grunn av opplevinga rundt kjøpet!
I Brugge såg eg og min drøymesykkel. Den skulle vi hatt med i bubilen, Samanleggbar tandem med elektrisk motor. Tenk å kunne sitja bak å "leiketrø" medan mannen sit framme og trør og brukar den elektriske motoren til hjelp. Det kunne blitt ein avslappande tur det!

Eg håper at alle de som ser innom bloggen har hatt ein flott sommar og så ønskjer eg at vi går ein fin haust i møte!

2 kommentarer:

  1. Kjekt å få lesa reisebrev frå turen dåkar. Stader eg ikkje har høyrt om. Veldig artig med knipledama der i døra. God haust vil eg ønska deg og, Åshild!

    SvarSlett
  2. Så gøy at du fikk treffe en kniplerske!
    Skjønner godt at du ville ha med deg et lite produkt fra hennes hånd :)

    SvarSlett